Reenders

 

 Genealogy

 

 

 

      Site Navigation


Sluik (Sluijk, Sluyk, Sluyck)

Search this site
powered by FreeFind


Op deze pagina een overzicht van "mijn" familie Sluik die afkomstig is van het mooie eiland Terschelling. De familie woonde in de 17e en 18e eeuw voornamelijk "op West". Zoals veel Terschellingers hield men zich veelal bezig met de zeevaart en aanverwante takken van sport.
Met dank aan o.a. Kees Stada, Karel van der Wal en Hilbrand de Bruijn voor hun assistentie bij het verzamelen van de gegevens.

Tijdens het onderzoek naar mijn voorouders met de achternaam Sluik stuitte ik op personen met verwante achternamen (Sluik, Sluijk, Sluyk, Sluyck). Uit nieuwsgierigheid en om verwarring te voorkomen zijn die personen ook deels in kaart gebracht.
Daarbij doemden naast "mijn" familie Sluik de contouren op van nog twee andere families Sluik (e.d.) in de omgeving Utrecht en in de Zaanstreek.
Dank zij de uitstekende hulp van Ar Stramrood en Bert Kranenborg heb ik inmiddels een redelijk beeld van de Utrechtse familie Sluik gekregen. Van de Zaanse Sluiken weet ik helaas nog niet veel. Ook is niet duidelijk of de drie families Sluik met elkaar verwant zijn. Mocht dat wel zo zijn, dan ligt de gemeenschappelijke oorsprong in elk geval voor het begin van de 18e eeuw. Het is grappig dat de Utrechtse en Terschellinger families Sluik in de 19e eeuw hier en daar wel raakvlakken met elkaar lijken te hebben. Genoeg redenen voor verder onderzoek.

Zie de voorlopige parentelen en fragmenten:

Mocht iemand de gegevens van deze fragmenten (met name van de Zaanse familie Sluijk) aan kunnen vullen of corrigeren, dan houd ik me van harte aanbevolen.

(Brandaris; foto en compositie Joep Steinmeijer †)


 

 

 

  2010 Fred Reenders Last update on .